LANSAREA PUBLICAŢIILOR VISE ÎMPLINITE ŞI GHIDUL TÂNĂRULUI VOLUNTAR

afis lansare de carte stelian juganu

2 APRILIE 2013

 

Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”, Paşcani în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna”, Dolhasca și cu Centrul de plasament ”Sfântul Gheorghe”, Dolhasca organizează Lansarea publicaţiilor Vise împlinite şi Ghidul tânărului voluntar având ca autor un tânăr din Cluj-Napoca, Stelian Juganu, tânăr care şi-a trăit mare parte din anii copilăriei şi adolescenţei în directa îngrijire a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Evenimentul se va desfăşura pe data de 2 aprilie 2013, în cadrul programului naţional Săptămâna ”Să ştii mai multe, să fii mai bun”, în următoarele locații:

ü      CLUBUL copiilor, Paşcani, județul Iași – Sala de spectacole, ora 10.00

ü      Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna”, Dolhasca, județul Suceava – ora 15.00

ü      Centrul de plasament ”Sfântul Gheorghe”, Dolhasca, județul Suceava – ora 17.00

Activitatea care se va desfășura în centrul de plasament este motivată de faptul că în ambele școli implicate în eveniment învață mulți copii ce provin din centre de plasament și va consta în prezentarea carții autobiografice Vise împlinite și oferirea ei, gratuit, copiilor de peste 14 ani din centru. Acest lucru va fi posibil datorită implicării profesorilor și elevilor din ambele școli participante în proiect și a Fundației ”Mila Creștină”, filiala Dolhasca, președinte Preot Profesor Saftiuc Gheorghe.

Toate cele trei evenimente vor beneficia de prezența reprezentanţilor Clubului Leo Alpha “Young & Smart”, Bacău care vor vorbi despre importanţa implicării oricăruia dintre noi în proiecte de voluntariat şi despre felul în care acest tip de dăruire de sine necondiţionată poate schimba viaţa unui om. Întâlnirea are ca scop oferirea unui model de reuşită în viaţă, indiferent de cât de multe obstacole pot apărea în calea cuiva, deschiderea gustului pentru frumos al tinerilor din zilele noastre şi sensibilizarea comunităţii cu privire la problemele aproapelui.

În acest sens, banii obţinuţi din vânzarea exemplarelor publicaţiei Ghidul tânărului voluntar, alocate evenimentelor din 2 aprilie 2013, vor fi donaţi Clubului Leo Alpha “Young & Smart” din Bacău, cu ajutorul căruia se va implementa un proiect de voluntariat destinat copiilor instituţionalizaţi din Bacău.

Fragmente din cele două carţi lansate:

”Aici am enumerat doar cele mai importante momente şi vise ale mele, care mi-au marcat într-un fel sau altul viaţa. Visele cărora am reuşit să le dau viaţă şi momentele pe care le-am trăit până acum sunt cele care m-au maturizat, m-au făcut să îndrăznesc mai mult şi, de ce nu, m-au făcut să cred şi să ştiu că se poate.

Dacă ar fi să spun care au fost subiectele pe care le-am tratat mai greu, au fost cele în care vă vorbeam despre copilăria mea într-un centru de plasament, despre traumele trăite în familia mea, iar subiectele pe care le-am dezvoltat cu bucurie au fost cele legate de visele mele, care au prins viaţă cu trecerea timpului şi totodată despre un subiect drag mie: voluntariatul.

Despre voluntariat pot vorbi mult, pentru că este singurul subiect la care aş face faţă oricând.”

Stelian Juganu, Vise împlinite

”Din perspectiva mea, voluntariatul este puntea care poate duce actorul social către o lume normală, în care oamenii responsabili luptă pentru bunăstarea societăţii sau a comunităţii în care-şi desfăşoară activitatea socio-profesională pe o perioada lungă sau scurtă de timp, fără a aştepta ceva în schimbul implicării lor. Totodată, voluntariatul poate fi văzut ca putea ce oferă actorului social posibilitatea de a se dezvolta pe plan profesional, cât şi pe plan personal.”

Stelian Juganu, Ghidul tânărului voluntar

”Nu uita că omul a primit la naştere nişte talanţi care, dacă nu-i foloseşte, vor rugini, iar atunci totul a fost în zadar. Îndrăzneşte să-ţi pui în negoţ talanţii şi cred din inimă ca vei primi şi mai mulţi talanţi dacă-ţi faci treaba aşa cum trebuie.”

 Stelian Juganu, Ghidul tânărului voluntar

Mai multe detalii despre autor puteţi obţine de pe website-ul oficial al acestuia: http://www.stelianjuganu.ro/

__________________________________________________________________________

 

Iniţiator eveniment,

Profesor Elena Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s