Sub semnul lui AICI si ACUM

In cadrul editiei EuroArt Iasi 2012 arta a coborat printre noi oamenii, cartile n-au mai fost bestseller-uri doar de dragul comercialului, scriitorii si-au amintit de cei care-i citesc si le-au facut o vizita plina de caldura si haz, iar teatrul si-a spus povestea cu mai putina afectare si superioritate decat de obicei, mesajul devenind, astfel, mult mai usor de perceput.

Nimic din tot ce s-a intamplat pe scena n-a fost fictiune. Totul parea oglinda perfecta a realitatii inconjuratoare. Totul parea sa se intample AICI si ACUM.

Caragiale, mai actual ca oricand, a conferentiat tinerilor, prin vocea si talentul lui Nicolae Urs, si-a aratat fata trista, prin spectacolul D’ALE CARNAVALULUI, prezentat de Teatrul KAROV din Tel Aviv, si-a asezat personajele langa noi ceilalti, aratandu-ne ca nimeni nu-i perfect, prin montarea Teatrului MIHAI EMINESCU din Botosani sau imprumutand spre final, masca propriilor personaje din lumea politica, in conferinta criticului de teatru Stefan Oprea.

Totul a fost completat cu eleganta de accentele neconventionale ale pieselor de la Tg. Mures si Sf. Gheorghe dar si de lirismul si luminozitatea montarilor de la Chisinau, Braila si Bucuresti.

Cortina a cazut, dar viata din spatele ei continua… Totul pentru ca in 2013 EuroArt Iasi sa surprinda publicul cu o alta fateta a bucuriei si spectacolului impresionant al lumii.

Calde multumiri tuturor celor implicati in construirea zambetului EuroArt Iasi din acest an!

Elena Raicu – Coordonator voluntari EuroArt Iasi 2012 – Articol publicat pe Blogul EuroArt Iasi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s