Cantec pentru inocenta

UP CLOSE & PERSONAL cu Paul ARVA și Lucian DARIE

Ne-au provocat la generozitate. Ne-au promis momente in care sa ne simtim mai aproape de fiinta noastra launtrica si ne-au facut sa le “auzim zurgalaii inimii, cum ne cantau din argintii lor.”

In sala 502, Cafeneaua Alumni, la etajul 5 al fostei cladiri Romtelecom, actualul corp R al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi Paul Arva si Lucian Darie au sustinut vreme de mai bine de doua ore un concert caritabil si ne-au invatat lectia daruirii. Ei au daruit timp, dragoste, sensibilitate si imagini dintr-o lume mai putin intoarsa pe dos. Noi… doar am cumparat, egoisti, aceasta frumusete nepretuita.

Contururile spatiului si timpului s-au estompat cu fiecare acord muzical, cu fiecare strangere de suflet, cu fiecare cuvant rostit magic de catre cei doi maestri al folk-ului.

Organizat de Fundatia Culturala TIMPUL si de CONVENTUS evenimentul de sambata, 12 noiembrie 2011, de la ora 19.30, a avut ca scop sustinerea centrului de zi al Asociatiei Gradinita “Sfantul Iosif” din Adjudeni care ofera un program after school unor copii cu o situatie materiala si sociala nu tocmai fericita. Aici ei beneficiaza de pranz, ajutor la teme si o gustare de dupa-amiaza. De cele mai multe ori aceasta este singura masa pe care o servesc intr-o zi. Costul unei mese pe zi pentru un copil este de 6 lei. Organizatorii au propus o donatie minima de 12 lei, pentru fiecare persoana participanta la eveniment insa oricine poate sustine cauza acestor copii prin donatii direct in contul Asociatiei Gradinita “Sfantul Iosif”, Adjudeni. Contul bancar este RO40RZBR0000060011771981 cu mentiunea “Pentru centrul de zi”.

Chiar daca evenimentul a trecut, chiar daca suma la care s-au ridicat donatiile celor prezenti a ajuns la peste 1300 de RON cei care au ramas cu o dara de lumina in urma concertului, cei care i-au ascultat macar o singura data pe Paul Arva si Lucian Darie cantand si “cautand soarele” sa ni-l daruiasca noua, celor care-i privim, pot hotara ca generozitatea nu are limita si pot face lumea mai buna cu un gest cald destinat unor suflete curate.

Doua voci minunate ale noastre, nu ale Romaniei, doua suflete care vibreaza de fiecare data pentru fiecare dintre noi, doi oameni minunati care cred cu tarie ca “nu conteaza daca mierea-i amara/ nu conteaza daca timpul ne duce/ nu conteaza daca anii ne pier” cata vreme exista dragoste.

Acestia au fost, in concertul de sambata, al TIMPULUI nostru, Paul Arva si Lucian Darie.

Alaturi de ei, poetul Adi Maftei a adaugat contururi de poezie si zambet nostalgic unei seri care nu a schimbat lumea dar, cu siguranta, nu a lasat-o indiferenta.

Multumiri tuturor, pentru lectia minunata de generozitate si frumusete pe care ne-ati oferit-o!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s