Lumea ca ziar si Ioana Parvulescu la Libraria Humanitas

 

Pe 25 octombrie, la ora 17:30, în librăria Humanitas de pe Lăpușneanu, ne vom întîlni cu Ioana Pârvulescu și cu personajele cărții sale recent apărute: Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale.

Vor vorbi: Antonio Patraș, Bogdan Crețu, Lidia Bodea și Ioana Pârvulescu.

Actorii Daniel Busuioc, Octavian Jighirgiu și Dumitru-Marius Năstrușnicu ne vor ajuta să înțelegem mai bine presa de sfîrșit de secol 19, pe cea de astăzi și pe Caragiale.

Ioana Pârvulescu este conferențiar universitar la Facultatea de Litere din București, unde predă literatură română modernă, și a fost timp de 18 ani redactor la România literară. A inițiat și coordonat la editura Humanitas colecția „Cartea de pe noptieră”. Pasionată cititoare de documente de tip jurnal, memorii, scrisori și ziare din care reface lumi pierdute, a scris mai multe cărți de eseuri, reeditate de mai multe ori, între care Întoarcere în Bucureștiul interbelic (2003), În intimitatea secolului 19 (2005), Cartea întrebărilor (2010). Preocuparea autoarei pentru Caragiale s-a concretizat în două eseuri: În Țara Miticilor. De 7 ori Caragiale (2008) și Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale (2011). Romanul Viața începe vineri (2009) apare în 2011 și în traducere în suedeză.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s