Matei Brunul la Libraria Humanitas

 

Joi, 20 octombrie, la ora 18.00, la Librăria Humanitas de pe strada Lăpuşneanu (str. Banu, nr. 8, mezanin, Iaşi), va avea loc lansarea romanului Matei Brunulde Lucian Dan Teodorovici, recent apărut la Polirom, o amplă naraţiune despre victime şi torţionari, despre destin şi însingurare, despre societatea totalitară care domină individul şi îi supraveghează fiecare clipă a vieţii.

Prezintă: criticul de teatrul Oltiţa Cîntec şi scriitorul Dan Lungu.

Amfitrion: George Onofrei, redactor-şef al Suplimentului de cultură

Romanul Matei Brunul este recomandat de Librăriile Humanitas, Port.ro, Liternet.ro şi Teatrul Luceafărul din Iaşi.

Fragment din Matei Brunul: „Într-un spectacol de marionete, trebuie să avem în vedere două condiţii esenţiale. Prima: publicul nu are voie să vadă alte mişcări în afara celor impuse de joc, îndelung repetate de artistul care mînuieşte păpuşa. A doua: publicul nu are voie să audă alte voci în afara celor impuse de joc, îndelung repetate de artistul care dă glas păpuşii.”

Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din noua generaţie. Acesta a reprezentat de curînd România la Festivalul de literatură al Sardiniei (1-3 iulie 2011) şi a fost invitat la prestigioasele festivaluri de literatura de la Edinburgh (11-27 august 2011) si Mantova (7-11 septembrie 2011). Cărţile sale sînt traduse în italiană, engleză, germană, maghiară, spaniolă. Prozele sale au fost publicate în numeroase reviste şi antologii din România, Ungaria, Polonia, Croaţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, S.U.A. etc. Cea mai recentă apariţie, în Best European Fiction 2011 (S.U.A.), a atras semnalări elogioase în publicaţii importante precum The New York Times sau The Guardian. Mai multe detalii, pe site-ul autorului: www.teodorovici.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s