Festivalul de Teatru EuroArt Iasi

„Festivalul de Teatru EuroArt Iasi a ajuns un eveniment esential in calendarul anual al tuturor productiilor artistice, culturale si de creatie din Capitala Moldovei. Acest festival inseamna deja o sarbatoare asteptata cu interes maxim de catre ieseni.

Sali pline la refuz

Ultima editie a Festivalului a insemnat un succes la public care a depasit toate asteptarile. Fata de alte evenimente culturale cufundate, din pacate, in anonimat din cauza slabei promovari, „EuroArt Iasi” a avut parte de o campanie de marketing foarte intensa si eficienta. Evenimentul a fost anuntat cu mult timp inainte printr-un „teasing” ce a trezit curiozitatea: bordurile de la trecerile de pietoni din toate cartierele au fost marcate cu inscriptia „TEATRU: 19-25 MAI”. Ulterior, campania a fost sustinuta de toate canalele media iesene, asigurandu-se o promovare demna de un mare

eveniment.

Terapia intensa de teatru a constat in trei spectacole pe zi timp de o saptamana. Iasul nu a mai cunoscut de foarte mult timp o asemenea emulatie in jurul unui „maraton” cultural cu standarde atat de ridicate.

Pentru cei 10.000 de spectatori, precum si pentru alte cateva mii care au fost nevoiti sa plece acasa pentru ca nu mai gaseau bilete la spectacole, sentimentul dupa ultima cadere a cortinei a fost: „Nu-i nimic, un an trece repede”.

Iasul vrea sa vina la teatru!

In acest moment, nimic nu recomanda mai mult permanentizarea acestui festival decat participarea entuziasta a publicului de la primele doua editii.

Scos din templul sau, teatrul iesean a intrat intr-un con de umbra, suscitand mai putin interes decat in anii din urma. Este un motiv in plus pentru ca magia teatrului sa fie intretinuta printr-un festival care sa tina publicul aproape, sa mentina vie relatia pasionanta dintre actori si spectatori.

Iasul are nevoie, an de an, de aceasta manifestare culturala, asa cum copiii au nevoie de povesti seara de seara. Este ofranda pe care lumea artistica o aduce unui mare oras aflat in cautarea orgoliului pierdut. Rasplata pe care Iasul o va oferi pentru acest dar va fi inzecita. EuroArt Iasi trebuie sa devina nu „un alt festival teatral din tara” ci „acel mare festival din cel mai profund oras cultural al Romaniei”. ” sursa : http://euroartiasi. ro/

Asadar cei care iubesc teatrul si-si doresc sa ajute dar si sa intre in culisele unui festival de teatru sunt invitati sa devina voluntari ai festivalului.  Informatii suplimentare puteti afla la adresa de mail voluntari@euroartia si.ro.

Sigur ca invitatia e valabila si pentru cei care isi doresc sa petreaca un sejur la Iasi, fie ca sunt ieseni sau nu,  in compania unor mari nume ale scenei romanesti timp de o saptamana. Va garantez ca nu veti regreta.  Promit sa revin cu detalii imediat ce le am. Va astept cu mare mare entuziasm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s