Seara fanilor lui Paulo Coelho la Librăria Humanitas din Centrul Comercial Felicia – Iasi

poze-expo-iri-015

Pentru ca sunt o cititoare fidela a cartilor pe care Editura Humanitas dar si Librariile Humanitas le promoveaza, va propun un eveniment deosebit, acum la inceput de an scolar sau universitar, acum la inceput de toamna.

Radio Still Online sprijina acest eveniment, in calitate de Partener media si de aceea vom fi cred prezenti si la aceasta seara literara. Daca veti fi acolo, poate ne vom cunoaste. Aici ma adresez atat cititorilor blogului cat mai ales ascultatorilor Radio Still Online si emisiunii Jobbing.

Pentru ca in Bucuresti, la Libraria Humanitas Kretzulescu, miercuri 7 octombrie ora 19,30 Dana Savuica se intalneste cu cititorii cartilor lui Paulo Coelho, la Iasi se organizeaza un eveniment similar in care cititorii vor petrece o seara deosebita in compania cartilor acestui autor.

Asadar,

Seara fanilor lui Paulo Coelho

Invingatorul este intotdeauna singur

Librăria Humanitas din Centrul Comercial Felicia va asteapta miercuri, 7 octombrie, ora 19.30 sa petrecem impreuna o seara in compania cartilor lui  Paulo Coelho. Acest eveniment marcheaza aparitia noului sau titlu  Invingatorul este intotdeauna singur, o carte care la mai putin de un an de la aparitia in Brazilia se afla pe lista de bestselleruri din intreaga lume, fiind tradusa in 42 de limbi. In Romania, la nici doua saptamani de la aparitie, primul tiraj de 10 000 de exemplare este pe cale de epuizare.

Si daca nu stiati mare lucru despre autor iata mai jos cateva informatii:

paolo_coelhoPaulo Coelho

PAULO COELHO, scriitor brazilian, s-a nascut la Rio de Janeiro in 1947. Inainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii si un veritabil fenomen al culturii de masa, a fost un hippy rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. In 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viata si cariera literara. Desi profund atasat de Brazilia natala, romanele lui dezvolta drame universale, valabile oriunde si pentru oricine, ceea ce explica primirea entuziasta de care se bucura pe toate meridianele. Cartile lui Paulo Coelho, traduse in 66 de limbi si editate in 150 de tari, s-au vandut in peste nouazeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO in cadrul programului „Convergente spirituale si dialoguri interculturale”, membru al comitetului director al Fundatiei Shimon Peres, al Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, al Lord Menuhin Foundation. Distins cu numeroase premii (printre care premiul german Bambi 2001, acordat personalitatii culturale a anului, premiul italian Fregene pentru literatura) si importante distinctii (Cavaler al Legiunii de Onoare din Franta, martie 2000; Ordinul Rio Branco, Brazilia etc.), membru al Academiei Braziliene de Litere (din 28 octombrie 2002). Fondator al Institutului Paulo Coelho, care acorda ajutoare indeosebi copiilor si batranilor din paturile defavorizate ale societatii braziliene. Colaborator permanent al unor reputate ziare, printre care Corriere della Sera (Italia), El Semanal (Spania), Welt am Sonntag (Germania), The China Times Daily (Taiwan).

Opere principale: Jurnalul unui Mag (1987); Alchimistul (1988); Walkiriile (1992); La raul Piedra am sezut si-am plans (1994); Al cincilea munte (1996); Manualul razboinicului luminii (1997); Veronika se hotaraste sa moara (1998); Diavolul si domnisoara Prym (2000); Unsprezece minute (2003); Zahir (2005); Vrajitoarea din Portobello (2006), Invingatorul este intotdeauna singur (2008). Numeroase dramatizari, CD-uri si jocuri electronice dupa cartile sale. Drepturile de ecranizare pentru Alchimistul au fost achizitionate de Warner Bros, scenariul si regia fiindu-i incredintate actorului Laurence Fishburne (Matrix).

Si, cateva lucruri despre cartea care va fi in centrul atentiei, miercuri 7 octombrie ora 19,30 la Libraria Humanitas din Centrul Comercial Felicia.

Paulo Coelho, Învingătorul este întotdeauna singur

Humanitas, Literatura / Colectia: Biblioteca Paulo Coelho

coelho.3d_2

24 de ore în culisele celebrităţii.
Un portret necruţător al timpului nostru.

O zi la Cannes. Scena: strălucitorul festival de film. Personaje principale: Igor Malev şi Ewa, fosta lui soţie. Personaje secundare: actorii principali şi figuranţii fastuoasei lumi a filmului şi a modei. După o despărţire dureroasă, Igor, un om de afaceri rus, elaborează un plan pentru a-şi recâştiga fosta soţie. E dispus să facă orice sacrificii, inclusiv umane, în numele acestei iubiri devastatoare, care distruge totul în jur, dezintegrându-i inclusiv pe cei care o trăiesc.

Cu un scenariu „imaginat“ de autorul care a vândut peste 100 de milioane de exemplare din cărţile sale, Învingătorul este întotdeauna singur este o parabolă a superficialităţii, lăcomiei şi cultului celebrităţii, un crud portret al lumii de azi.

„Când m-am hotărât să fac o descriere fotografică a epocii în care trăim, am scris acest roman“, spune Paulo Coelho. Învingătorul este întotdeauna singur e o meditaţie asupra laturii întunecate a succesului, asupra destinului visurilor inocente într-o societate marcată de o profundă disoluţie a valorilor.

Recenzii

„Succesul lui Coelho nu s-a născut din arta de a povesti ceea ce vede, ci din harul de a ne apropia de ceea ce e invizibil. Iată de ce cărţile lui, cum ar fi spus Saint-Exupéry, trebuie citite cu inima.“ (ELLE, Spania)

„Încă o dată, milioane de cititori se vor identifica cu acest om care ştie drumul către sufletele lor.“ (La Gazetta del Mezzogiorno, Italia)

Aici se incheie dorinta mea de a va invita la o seara literara, la o seara relaxanta si benefica pentru sufletele voastre, acum cand problemele vietii cotidiene sunt din ce in ce mai ciudate.

Radio Still Online, in calitate de partener media garanteaza calitatea acestui eveniment si va invita calduros prin vocea mea, sa va indreptati atentia in continuare si catre carte, pentru ca in momentele vremurilor acestora singurul mod de a evada si de a ne reconstrui fiinta ontologic buna, este acela de a ne indrepta catre frumos.

Ne vedem la Libraria Humanitas, din Centrul Comercial Felicia, miercuri 7 octombrie, ora 19,30, la Seara fanilor lui Paulo Coelho. Pe curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s