Jobbing – 30 septembrie 2009

Invitat- Alexandra Trisi –

Manager si Psihopedagog in cadrul Centrului de zi “Mia- Casa – Inculet”, Barnova ce apartine de Fundatia „Solidaritate si Speranta”

Masterand al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei

sectia „Psihologie Educationala si Consiliere”

Cursant al Academiei Britanice in „Leadershiping si Comunicare Manageriala”

DSCN0114_edited-1

Dragii mei,

Acum, la sfarsit de septembrie, cand cei mici sau cei mari au pasit din nou spre bancile scolii si mai ales spre noi litere de carte, va ofer un cadou special. Maine, 30 septembrie veti cunoaste prin intermediul emisiunii Jobbing si al postului de Radio Still Online, o persoana speciala, care desi foarte tanara a inceput sa schimbe lumea.

Avem nevoie de astfel de oameni si mai ales de astfel de modele. Sunt sigura ca o veti asculta cu placere pe cea, care a creat si care coordoneaza cu succes si dragoste, o casa a bunicilor, cum mi-a spus ca ii place sa creada ca este, un loc in care lumina si bucuria sunt la ele acasa, un loc in care albul domina iar ambientul e unul tainic. Numai copiii sau cei cu suflet de copil pot intelege sau intra in atmosfera din Casa Mia-Inculet, pentru ca asa se numeste locul despre care va vorbesc si in care Alexandra Trisi, invitata noastra isi desfasoara activitatea.

Sigur ca nu a putut face toate aceste lucruri de una singura, sigur ca a avut foarte mult sprijin din partea unor oameni speciali, din partea oficialitatilor din Iasi, Bucuresti dar si din strainatate. Si aici vorbesc in primul rand despre cel de-al doilea manager al Centrului de zi “Mia- Casa – Inculet”, preotul paroh al Bisericii din Barnova, Adrian Albet.

Sigur ca tot acest demers nu ar fi fost posibil fara finantarea permanenta care vine din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, prin Fundatia Solidaritate si Speranta al carei director executiv este parintele Iulian Negru, din partea Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii, prin Primaria si Consiului Local din Barnova, cu sprijinul primarului Popa Dan Constantin si nu in ultimul rand din partea Fundatiei Mia Casa Norvegia reprezentata prin doamna Crina Sandu.

Poate va intrebati de unde entuziasmul meu cu privire la acest subiect, la acest “centru de lumina” cum imi venise mie in minte sa-l numesc zilele trecute, dupa ce l-am vizitat. Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa ma invaluie atata lumina acolo, insa in momentul in care am pasit in curtea interioara am simtit ca e un loc binecuvantat, un taram al binelui si al frumosului.

Alexandra a inceput sa-mi povesteasca asemeni unui ghid specializat in muzee, daca vreti, pentru ca locul in sine are o istorie speciala pe care tot ea o va prezenta in emisiune. M-am simtit implinita ca am ajuns acolo si ca va pot aduce si voua, la emisiunea Jobbing, ca o lectie de viata, o astfel de experienta ziditoare de suflet sau de suflete.

Un conac alb, cu acoperis verde, trei balcoane cu vedere spre primarie si capela familiei, devenita biserica parohiala din Barnova, spre iazul cu mul stuf si broscute testoase, de care copii se bucura de fiecare data, spre livada mare si bogata, acum toamna, spre satul Barnova, cu vile prospere dar si case extreme de sarace in care totusi traiesc OAMENI si mai ales COPII.

Copaci desfrunziti, toamna aurie si suflete luminoase. Asta m-a determinat sa ma bucur atat de tare de prilejul intalnirii cu niste oameni minuntati sis a vi-i aduc si voua, la Jobbing. Vorbim pana la umra de vieti implinite, de destine prielnice, de drumuri drepte sau intortocheate ca cel pe care-l parcurgi de la Iasi la Barnova, prin oras, prin padurici intunecate, urcand labirintic parca, pe strada putin ingusta, intalnind vile care mai de care mai frumoase si apoi case marunte si lipsite de lumina, pana cand ajungi la locul care le echilibreaza pe toate, la Conacul Inculet, la Centrul de zi Mia Casa Inculet.

Cred ca cel mai indicat ar fi sa vedeti fotografii, multe, frumoase si mai graitoare ca orice altceva. O poveste in imagini pe care Alexandra Trisi mi-a pus-o la dispozitie, pe care eu am “zugravit-o” pe alocuri cu gri, pe chipurile atat de frumoase si zambitoare ale copiilor care beneficiaza de serviciile acestui centru, 5 ore pe zi. Acestea sunt legile actuale si acestea au fost cerintele insistente ale Alexandrei, care desi isi iubeste sufletele astea mici care vin la conacul alb, isi face treaba cu foarte mult profesionalism si respecta si regulile uneori absurde ale asistentei sociale.

Sigur ca veti vedea fotografii si cu cei care au pasit in vizita aici si cu alti copii care participa aici la tabere de vara. Sper ca povestea in imagini sa intregeasca lucrurile si sa va convinga sa fiti alaturi de noi maine, de la ora 14 pana la ora 17 pe Radio Still Online, www.stillonline.ro, la emisiunea care va ofera in fiecare saptamana o lectie de viata sau mai multe intr-una singura.

Asa e realitatea:

DSCN1165

DSCN1195

DSCN1213

DSCN1220

DSCN1234

DSCN1258

DSCN1265

DSCN1266


DSCN1272

DSCN1275

DSCN1359

Conacul Inculet:

IMG_5311

DSCN0473

DSCN1119

DSCN1355

IMG_5043

IMG_5061

IMG_5063

IMG_5064

IMG_5065

IMG_5068

IMG_5069

IMG_5073

IMG_5074

IMG_5076

IMG_5077

IMG_5079

IMG_5084

IMG_5088

IMG_5090

IMG_5091

IMG_5258

IMG_5265

IMG_5267

IMG_5269

IMG_5270

IMG_5271

IMG_5272

IMG_5273

IMG_5274

IMG_5276

IMG_5277

IMG_5278

IMG_5279

IMG_5280

IMG_5283

Biserica din Barnova- Capela familiei Inculet:

IMG_5275


Sfintirea Centrul de zi Mia Casa Inculet cu participarea Inaltpreasfintitului Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei :

IMG_5108Reversul stralucitor al medaliei:

DSCN0567


Si, dupa atatea imagini,ce rost mai au cuvintele? Poate doar de concluzie pripita. Sigur ca verdictul il veti da voi, cei care veti asculta maine emisiunea, muzica si cuvintele noastre, mai mult cuvintele Alexandrei. Ea are multe, multe sa va povesteasca, urcusuri si coborasuri in viata, drumuri ocolite si iata, destinatie temporara, fericita, presupun. O vom intreba pe ea mai multe. Stiu sigur ca va fi o emisiune dintre cele mai bune de pana acum. Si asta datorita calitatii invitatului, felului in care a colaborat cu mine, pentru realizarea acestei emisiuni si dragostei cu care isi face munca de zi cu zi.

Asteptam mai mult ca oricand opiniile voastre la id-urile de messenger radiostillonline sau rsnlive, la adresa de mail elenaraicu@stillonline.ro sau chiar la numarul de telefon 0332441414. Puteti sa ne sunati in direct sa interveniti in discutie si sa comunicam eficient. Concursul emisiunii ramane valabil. Puteti castiga sansa de a fi prezenti la un interviu pentru un post de moderator voluntar in Radio Still Online, daca trimiteti cv-ul vostru si un comentariu sau o idee legata de emisiunea Jobbing la adresa de e-mail elenaraicu@stillonline.ro. Un castigator pe editie si de ce nu, un nou moderator Radio Still Online in fiecare saptamana. Important e sa va doriti asta.

De asemenea, cred ca si Alexandra va avea pentru voi anunturi foarte importante de facut, in legatura cu ofertele centrului pe care-l conduce, oferte de voluntariat, de practica pedagogica sau chiar de joburi.

Muzica buna, conversatii constructive pe marginea unei vieti tinere dar implinite pana in acest moment, o noua lectie de viata si o emisiune portret. In centrul lucrurilor, Alexandra Trisi – zana buna din “centrul de lumina” de la Barnova.

Picture 100

Picture 143

Picture 310

Radio Still Online – Jobbing 30 sept 2009 part 1
Asculta mai multe audio Blog

Radio Still Online – Jobbing 30 sept 2009 part 2
Asculta mai multe audio Blog

Radio Still Online – Jobbing 30 sept 2009 part 3
Asculta mai multe audio Blog

Radio Still Online – Jobbing 30 sept 2009 part 4
Asculta mai multe audio Blog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s