Entry for January 04, 2008

Ninge pe Moldova… si la Dolhasca cu Aurel Moldoveanu

Odata cu ninsoarea ce a cazut peste orasul Dolhasca inca dinainte de Craciun in seara celei de-a treia zile de Craciun, joi 27-decembri-2007 a inceput sa ninga pe Moldova cu notele muzicale ale colindelor interpretate atat de sensibil de catre Aurel Moldoveanu si Andrada.

Concertul a avut loc in Sala mare a Casei de Cultura “Alexandru Arsinel” la ora 19:00 si a fost oferit cadou de Craciun de catre Primaria Dolhasca tuturor celor care au dorit sa simta atmosfera Craciunului alaturi de artistul care stie atat de frumos sa cante despre felul special in care ninsoarea cade peste Moldova.

Desi artistii au intarziat o ora din cauza zapezii si a poleiului, publicul i-a asteptat cu sufletul la gura inghetand de frig afara si a cantat alaturi de Aurel Moldoveanu si de Andrada, ba chiar la un moment dat a si dansat alaturi de ei.

Copiii au urcat pe scena alaturi de Aurel Moldoveanu

La invitatia artistului sumedenie de copii simpatici si dornici de afirmare au urcat pe scena si au inceput sa cante, sa danseze si sa sporeasca lumina pe care Aurel Moldoveanu dorea sa o transmita in sala. Acestia au ramas acolo pana la finalul spectacolului oferind artistului posibilitatea de a face paranteze umoristice alaturi de ei, intrebandu-i cat de multi il iubesc sau il admira, rugandu-i sa spuna poezii sau sa cante, sau chiar mai mult oferind un CD cu colinde unei fetite blonde, cu chip de ingeras care la rugamintea lui i-a spus ca-l iubeste si l-a sarutat pe obraz. Ce poate fi mai frumos decat zambetul copiilor entuziasmati ca ating sau ca pur si simplu stau pe aceeasi scena cu un artist? Poate ca acesti numerosi copii care au venit la spectacol au simtit ca Aurel Moldoveanu ii iubeste si le va acorda atata atentie. Important e ca lucrurile s-au petrecut cum nu se poate mai frumos si ca cei care au venit acolo au fost multuimiti si au plecat acasa cu amintiri de neuitat, mai ales cei mici…

Marturisire pentru public

Artistul a marturisit ca a venit la Dolhasca cu placere pentru ca in vara, cand a participat la Festivalul de folclor Armonii, a avut o revelatie, revelatia unei localitati cu oameni sensibili, ospitalieri si dornici de spectacole veritabile, de evenimente care sa le aduca atat buna dispozitie cat si cultura. A fost o adevarata declaratie de iubire facuta publicului, a fost o motivatie a faptului ca a acceptat invitatia Primariei Orasului Dolhasca, a fost o demonstratie de sinceritate.

Schimbare de planuri si de registre muzicale

In momentul in care atmosfera s-a incins, iar copii erau din ce in ce mai nerbdatori sa danseze sau sa mai spuna cate ceva la microfon, intrebati de artist, Aurel Moldoveanu a trecut de la colindele atat de sensibile si de creatoare de imagini complete de peisaj de iarna, la cantece de petrecere care au ridicat sala in picioare si nu doar in picioare ci si la dans la un moment dat.

Mereu cu gandul la sarmalutele moldovenesti in foi de varza cu mamaliguta pe care organizatorii i le-au promis dupa spectacol, Aurel Moldoveanu a coborat si in public invitand spectatorii la dans in jurul lui.

Aproape de ora 22:00 a multumit tuturor pentru invitatie, publicului care nu l-a dezamagit nici de data aceasta, a promis ca va mai veni la Dolhasca, a urat tuturor un An Nou mai bun si a fugit sa serveasca mult visatele sarmalute in foi de varza cu mamaliguta de la Dolhasca.

Sperante la finele celei de-a treia zi de Craciun

Organizatorii dar si publicul spectator au speranta ca incepand cu acest spectacol Casa de cultura ”Alexandru Arsinel” din Dolhasca va fi gazda si altor spectacole de teatru, muzica usoara, populara sau corala. Pentru toate exista un inceput si o speranta de mai bine. Asteptam cu nerabdare si alte manifestari artistice la Dolhasca.

Primaria Orasului Dolhasca si Consiliul Local Dolhasca anunta de asemenea un nou eveniment desfasurat cu prilejul Ajunului Anului Nou si anume Spectacolul obiceiurilor de iarna din ziua de 31-decembrie-2007, care va avea loc la ora 10:30, pe scena din fata Casei de cultura din Dolhasca, in aer liber. Vor participa: Alaiul de uratori din orasul Dolhasca, zona Sandeni, Capra din Sandeni, Jocul Ursilor din Sandeni, Capra din Budeni, Capra din Probota, Capra din Poienari, Banta Jianului, Suhan, Merisor, Bujor, si alti uratori neanuntati. Vor fi prezenti de asemenea reporteri ai Radio Iasi care vor transmite in direct evenimentul.

Un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!

Raicu Elena, Dolhasca

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s