Entry for December 31, 2008

Craciunul ne transforma in lumini arzand cu efervescenta, ne da puterea de a oferi mai departe picaturi din iubirea divina adunata in cufarul inimii. Cu siguranta ca acolo, in Noaptea Sfanta de Ajun primul ce-si daruie dragostea e Dumnezeu.
Sa ne bucuram, sa traim altfel, sa inmultim lumina si sa o dam mai departe tuturor.
Vom fi cu adevarat fericiti.
Craciun binecuvantat!

Pasind in Noul An 2009, sa aveti in gand cele mai bune dorinte, sa fiti alaturi de cei dragi, sa iertati, sa iubiti, sa o luati de la capat, dar sa nu uitati trecutul!
Fie ca ultima noapte a anului 2008 sa devina inca o fila luminoasa in cartea amintirii.
Sarbatori de Iarna binecuvantate!
Cu drag,
Elena Raicu

Scrisoare catre 2009

Draga NOULE AN,
Mai ai inca putin drum si ajungi. Te-ai pornit cu surle si trambite, te-ai alaturat cetelor de uratori, te-ai strecurat in suflete si le-ai insuflat bucuria si urarile cele bune pentru noi toti. In taram de basm prin zapada pana in brau, ger naprasnic alaturi de caiuti naravasi, masti urate, ursi salbatici si capre nazdravane, harapi inalti, cu pene de toate tipurile, zurgalai si clopotei, uratori ce au darul povestirii in versuri si dau rost tuturor intamplarilor bune si rele peste an, incadrandu-le in legende cu haiduci ce se lupta pentru libertate, cu mori care prind viata si pleaca in lunca cea mare sau in lunca cea mica, de teama prea multor colaci de copt, cu fete tinere care-si asteapta ursitul, cu neveste harnice si iscusite in toate, inclusiv in a invinge fortele malefice ale anului vechi si a pune pe picioare moara care se opune traditiei. Personaje legendare, oameni simpli, ancenstral si actual isi dau mana alaturi de tine si lucreaza intru magia acestei nopti unice in care tu umbli pe ulitele satelor, pe strazile oraselor si prin ungherele sufletelor cautand vise frumoase si credinta in bine.
Cu sufletul cat de cat curatat de ganduri rele, cu strangeri de inima. cu flash-uri din anul ce tocmai se incheie sau din alti ani, te asteptam sa sosesti AN NOU si sa pecetluiesti inceputul unui nou drum al vietii.
Sa nu uiti toate cele bune pentru toata lumea. Sa nu uiti sa aduci implinirea dorintelor noatre cele mai ascunse. Sa nu uiti sa privesti catre toti oamenii acestui pamant, mai ales catre cei mai putin daruiti de tine. Te rog sa fii luminos, iubitor, plin cu toate anotimpurile, plin cu toate bucuriile posibile unui om intr-un an, fara tristeti, si cu o viata simpla si frumoasa. Te rog sa nu uiti ca trebuie sa fii mai bun decat anul ce tocmai se incheie pentru ca asa spune legea firii… Dar cine stie….

Printre fulgi de nea intepeniti in cer, printre hai hai si zurgalai, printre adieri de crivat si frisoane de ger tare, privim in departare si parca … parca… te conturezi, esti asa cum visam, pentru ca nu ai cum sa fii altfel, esti altfel pentru fiecare dintre noi dar acelasi in esenta ta. Esti darul pruncului Iisus, care s-a nascut in Noaptea Sfanta de Ajun pentru noi toti, la Bethleem, esti de ordinul sacrului si frumosului asadar.

Sa traiesti, sa-mbatranesti,/ Ca merii ca perii / In mijlocul verii/ Ca toamna cea bogata/ De toate-mbelsugata, NOULE AN 2009.

La multi si fericiti ani !

Sarbatori cu lumina si binecuvantare de la Dumnezeu!

Elena Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s