Comori de suflet romanesc la Dolhasca

Comori de suflet românesc la Dolhasca

Duminică, 4 martie 2007, unul dintre cojoacele Babei Dochia a poposit la Dolhasca, aducând odată cu el şi o părticică din lada de zestre a folclorului românesc.
Au hotarât sa intre in hora folclorului, pentru a organi
za cea de-a V-a ediţie a Festivalului concurs judeţean de folclor muzical-coregrafic „Comori de suflet românesc”, Consiliul judeţean Suceava, Centrul judeţean pentru conservarea si promovarea culturii tradiţionale Suceava, Primăria oraşului Dolhasca si Casa de cultura a oraşului Dolhasca.
Timp de aproximativ trei ore, pe scena Casei de cultur
ă Dolhasca au urcat oameni ce poartă in suflet tezaurul nepreţuit al folclorului românesc si nu numai ca-l poartă cu atâta sfinţenie dar au reuşit să-l ofere si publicului spectator.
Au participat Ansamblul folcloric „Ciob
ănaşul”, Dolhasca, Grupul folcloric „Voinicelul”, Vadu-Moldovei, Grupul folcloric „Mioriţa” de la Şcoala de arte si meserii, Vadu-Moldovei, Ansamblul folcloric „Mugurel de primăvară” al Casei de cultură Dolhasca, Grupul vocal-instrumental ” Flori de măr”, Râsca, Fanfara din Stamate, comuna Fântânele, Grupul vocal-instrumental „Bogdana” din Bogdăneşti si Banda ţărănească a Casei de cultura Dolhasca.
Cei care au pus in balan
ţă acurateţea cu care participanţii au reuşit să păstreze, să înnobileze şi să transmită peste timp valorile folclorului românesc au fost preşedintele juriului maestrul George Sârbu, alaturi de Costinel Leonte, Oana Maria Sârbu, Ion Băiţan si Costache Petru. Referitor la necesitatea acestei activităţi preşedintele juriului a precizat: „Trebuie să fim atenţi la valorile locale, să păstrăm valorile de vatră, să nu preluăm valori din alte judeţe, acest deziderat fiind posibil printr-o consultare permanentă cu specialiştii. Asta pentru a nu ajunge să plângem peste 50 de ani de dorul bogatelor tradiţii bucovinene.”
Totu
şi ceea ce s-a petrecut duminică la Dolhasca, ne oferă certitudinea că ceea ce are mai scump sufletul românesc va dăinui in timp si nu va ramane doar o relicvă ci se va îmbogăţi prin implicarea generaţiilor ce vin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s